Virtueel assistent, hoe zet ik een virtueel assistent in voor mijn bedrijf

Wat is een Virtueel Assistent (VA) en hoe zet ik een VA in voor mijn bedrijf.

Wat is een Virtueel Assistent (VA) en wat doet een Virtueel Assistent nu precies? Wat zijn de voordelen van het inhuren van een VA en hoe kan ik als ondernemer een VA inzetten? Hoe kan een Virtueel Assistent mij ondersteunen in mijn bedrijf. Dit zijn vragen die ik regelmatig te horen krijg.

Wat is een Virtueel Assistent?

Een Virtual Assistant (VA) is een professional en net al jij ook ondernemer. Een VA ondersteunt drukke, ambitieuze ondernemers op afstand. Een VA werkt vaak vanuit huis. De VA zorgt voor een eigen werkplek en middelen (tools) die nodig zijn om jou als ondernemer te ondersteunen. Dit wordt gedaan via email, telefoon, Skype, Whats app en/of gedeelde online projectomgevingen.

Waarom een Virtueel Assistent inhuren?

Waarom een VA /Virtueel professional inhuren? Als ondernemer ben je druk met allerlei taken waar eigenlijk helemaal geen tijd voor is. Vaak zijn dit werkzaamheden die wel gedaan moeten worden. Je schuift ze steeds voor je uit. Geen zin, je weet niet hoe het moet. Geen tijd om alles uit te zoeken. Deze taken kun je overlaten aan een VA.

Het doel van een Virtueel Assistent is om de ondernemer te ontzorgen, zodat jij als ondernemer niet langer bezig ben met allerlei tijdrovende taken op die manier kan  jij als ondernemer focussen op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. Zo helpt een Virtueel Assistent dus ook bij het groeien van je bedrijf.

Wat voor werkzaamheden kan ik dan overlaten aan een Virtueel Assistent?

Je kunt meer werkzaamheden bij een VA neerleggen dan je denkt. Een Virtueel Assistent is meer dan alleen maar een online secretaresse. Een aantal voorbeelden van deze klussen: bijhouden van je social media. In overleg met je VA kun je een eenvoudige social media strategie/plan maken. Je kunt er voor kiezen om je social media post te laten inplannen door een VA, social media post laten maken. Dat kan natuurlijk ook. Doe dat in overleg. Leg niet alles bij je VA neer.  Jij bent natuurlijk wel het gezicht van je bedrijf.

Andere voorbeelden: organiseren van webinars, Mailchimp nieuwsbrieven. Allerlei regel- en organiseer klussen, contacten met klanten onderhouden, offerte vraag verkennen, filteren wat de klant nu precies wilt, mailbox filteren en beantwoorden..etc.

Bloggen?

Bloggen is iets wat je kunt overlaten aan je VA. Misschien niet alles. Jij blijft natuurlijk de expert in je vakgebied, maar denk aan het klaarzetten van je zakelijke blog. Je blog verspreiden via je diverse social media kanalen. Redigeren van je blog teksten, reageren op blogposten. Of voordat jij je blog schrijf, zou de VA alvast wat resource werk kunnen doen. Bijpassende (stock) foto’s zoeken bij je blog. Maar ook je WordPress blog up to-date houden.

Kan ik een VA ook inzetten als online secretaresse?

Uiteraard kun je een VA ook goed inzetten voor secretariële klussen. Denk hierbij aan: agendabeheer, correspondentie, telefooncentrale, uitzoekklussen, vliegtickets regelen, bloemetjes voor je schoonmoeder…

Communicatie en een klik met je Virtueel Assistent

Je kunt als drukke ondernemer meer uitbesteden dan je denkt. Denk vooral goed na wat je wil en hoe je dit wil uitbesteden aan een VA. Communicatie en een goede klik met je VA is hierbij heel belangrijk. Houd je Virtual Assistant regelmatig op de hoogte, zodat je VA ook weet wat er speelt in je bedrijf.

Een Virtueel Assistent wat kost dat?  Kan ik dat betalen?

Wat kost een Virtual Assistant, wat is het uurtarief van een VA? De meeste tarieven van een VA liggen tussen de 40,- en 60,- per uur. De meeste VA’s werken ook met strippenkaarten of abonnementen. Een Virtueel Assistent is geen kostenpost, maar een investering. Je zou het al deze klussen zelf kunnen doen, maar voor 40,- per uur kan je het dus ook uitbesteden aan een professional. In plaats van zelf al deze tijdrovende werkzaamheden tedoen kun jjj ook met klanten werken. En dan levert uiteindelijk meer op. De investering in een VA levert jou weer winst op.

Denk je dat een Virtual Assistant ook voor jou werkt? Voor een vrijblijvende informatieve afspraak kun je contact met mij opnemen. Ik help je graag.

 

Een reactie plaatsen