Bloggen voor je bedrijf. Wat kan de virtueel assistent voor je doen

Bloggen voor je bedrijf. Wat kan de VA hierin voor jou betekenen.

Het gaat goed. Je bedrijf groeit en je krijgt het steeds drukker, veel drukker! Mooi toch? Alleen kom je tijd tekort. Je moet zoveel. Bloggen staat ook hoog op je never ending to do list. Maar hoe begin je met bloggen. Zou ik dit niet kunnen uitbesteden? Tuurlijk kan dat. Niet alles, maar je kunt een heleboel overlaten aan je VA. ∼ Virtual Assistant.

Bloggen voor je bedrijf

Waarom is bloggen zo goed voor je onderneming? Bloggen zorgt voor online zichtbaarheid. Bloggen helpt je om beter en hoger te scoren in de zoekresultaten. Google houdt van beweging en verversing op je website. Google moet een vriend van je worden, dus regelmatig nieuwe verse content op je site is dus heel belangrijk. Een blog met een hoop waardevolle informatie en misschien wel dé gouden tip, zorgt voor verkeer naar je site. Potentiële klanten dus.

Een goed idee dus om voor je bedrijf te gaan bloggen, maar bloggen kost een hoop tijd. Tijd die jij eigenlijk niet heb, dat is waarschijnlijk de reden dat je nog niet blog. Een Virtual Assistant kan jou hierbij heel goed ondersteunen. Wat kun je aan je VA overlaten? En wat moet jij dan nog doen?

Een artikel/blogpost schrijven en publiceren bestaat uit een aantal stappen. Hieronder een handige stappenplan, die onmisbaar zijn voor het publiceren van een goede waardevolle blogpost.

Wat doet de Virtual Assistant en wat doe jij?
  • Content schrijven. Doe doe jij. Jij bent expert op jou gebied, dus jij kunt het beste een goed stuk schrijven. Je kunt wel samen met je VA kijken waarover je zou kunnen schrijven. Kies samen een onderwerp uit.
  • Een pakkende titel voor je blog. Dit kun je overlaten aan je VA
  • Je bent klaar met je stukje (content) Maak bijvoorbeeld in Google Drive een “blogmap” aan zodat je VA hierbij kunt.
  • Content in WordPress zitten, dat kun je overlaten aan je VA. Je content staat nu in WordPress op “concept” voordat er daadwerkelijk wat gepubliceerd kan worden moet er nog het een en ander aangepast worden. Denk hierbij aan de juiste indeling, relevante linkjes die je eventueel kunt toevoegen aan je blog, spelling, etc.
  • Je blogpost optimaliseren voor Google. (SEO). WordPress heeft een handige plugin (Yoast SEO). Je VA kan de juiste plugin voor je opzoeken en er voor zorgen dat de blog voor zover mogelijk SEO proof wordt gemaakt. Dit kan ook door diverse zoekwoorden en tags te gebruiken.
  •  Een blog zonder een foto doet niet zoveel. Een blog met foto is dus een must. Heb je zelf een foto die je wil gebruiken of wil je gebruik maken van stockfoto’s? Je kunt dan kiezen voor betaalde stock afbeeldingen, maar er zijn ook gratis afbeeldingen. Je VA weet waar ze gratis en betaalde stockafbeeldingen kunt krijgen.
  • Als alles is gecheckt, dan is het tijd om je blog te publicieren. Je kunt je blog ook inplannen voor een later moment op WordPress. Ook dit kun je aan je VA overlaten.
  • Delen op de juiste sociale media kanalen, reageren op reacties etc.  ook dit kun je overlaten aan je VA.
Een blog schrijven doe je niet eventjes..

Kortom een blog schrijven doe je niet eventjes, daar gaat wel wat tijd inzitten. Handig is de hulp van een VA.

Wil je ook beginnen met bloggen met je bedrijf, maar tijd tekort? Uiteraard kan ik je hierbij heel goed helpen. Jij schrijft je stukje en alles wat nog bij het bloggen komt kijken doe ik voor je. Neem vrijblijvend contact met mij op. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Dewi

Een reactie plaatsen